Gyakran ismételt kérdések

Általános tudnivalók

A csakadal.hu célja, hogy összehozza az előadókat és a dalszerzőket. A zeneszerzők és szövegírók olyan új dalokat tölthetnek fel ide, amiket még soha, senki nem adott elő. Ha előadóként a dalokat böngészve valamelyik megtetszik, és el tudnád képzelni sajátodnak, azonnal meg tudod vásárolni bankkártyával. Kizárólag regisztráció és belépés után tudsz a dalok között válogatni vagy tölthetsz fel új dalt. Regisztrációd jóváhagyásával biztosítjuk azt, hogy egy igazi szakmai közösség jöhessen létre. A művek a szerző neve nélkül jelennek meg az oldalon, bármelyik dal lehet egy profi vagy akár egy kevésbé ismert, de tehetséges szerző műve, mert itt tényleg "csak a dal számít"!

Regisztrációddal és annak jóváhagyásával biztosítjuk azt, hogy egy igazi szakmai közösség jöhessen létre. Regisztráció után már böngészhetsz is az eladó dalok között, de vásárolni vagy dalt eladni csak regisztrációd hitelesítése után tudsz, erre azért van szükség, hogy valóban érvényes szerződések jöhessenek létre az oldal segítségével.

Regisztráció után már böngészhetsz is az eladó dalok között, de vásárolni vagy dalt eladni csak regisztrációd hitelesítése után tudsz, erre azért van szükség, hogy valóban jogi szempontból is érvényes szerződések jöhessenek létre az oldal segítségével. 

Szerzőknek

Az oldal legnagyobb előnye hogy új dalod könnyebben eljuthat az előadókhoz. Rutinos szerzőként olyan előadókkal is kapcsolatba kerülhetsz, akikkel korábban még sosem és általuk új közönséget érhetsz el. Ha a neved még kevésbé ismert, akkor egy jó dallal a legnépszerűbb előadók érdeklődését is felkeltheted, így akár az egész ország megismerheti szerzeményed. Az eladásra kínált "dal" lehet csak dalszöveg, csak zene vagy zene és szöveg együtt.  A dal árát szerzőként te határozhatod meg. Egy dal eladásával az első nyilvánosságra hozás jogát adod át az előadónak. Ez azt jelenti, hogy ő adhatja elő, ő készíthet belőle hangfelvételt, videóklipet elsőként. 1 éve van arra, hogy nyilvánosságra hozza azt, ha ez nem történik meg, akkor újra te rendelkezhetsz a dalodról. Fontos, hogy a dal szerzői jogai minden esetben nálad maradnak és a szerzői jogdíj is hozzád érkezik majd. Amint az előadó kifizette a dalt, e-mailben értesítünk és megkapjátok egymás elérhetőségét, hogy szükség esetén egyeztethessetek. Tudnod kell, hogy bármelyik regisztrált előadó megvásárolhatja és nyilvánosságra hozhatja a megvásárolt dalt. Sikeres vásárlás után a mű lekerül az oldalról, vagyis csak egyszer adható el. Remélem, most már minden világos, és máris kezdheted új műveid feltöltését a csakadal.hu-ra!

Előadóknak

Az oldal legnagyobb előnye, hogy regisztráció után szabadon válogathatsz a dalok között és ha valamelyik megtetszik, el tudnád képzelni sajátodnak, akkor azonnal meg tudod venni. Rutinos előadóként olyan feltörekvő szerzők dalait is elérheted, akikről még sosem hallottál korábban. Ha kevésbé ismert előadó vagy, akkor akár profi zeneszerzők/szövegírók dalai segítségével hamar népszerűvé válhatsz. Az oldalon elérhető dalokat csak vásárlás után használhatod fel. Tudnod kell, hogy a szerzői jog minden művet már a megalkotás pillanatától kezdve véd. A kiválasztott dal megvásárlásával az első nyilvánosságra hozás jogát szerzed meg. Ez azt jelenti, hogy te adhatod elő, te készíthetsz belőle hangfelvételt, videóklipet elsőként. Ha 1 éven belül nem hozod nyilvánosságra a művet, akkor ismét a szerző rendelkezhet a dalról. Amint kifizettél egy dalt, e-mailben értesítjük a szerzőt és megkapjátok egymás elérhetőségét, hogy szükség esetén egyeztetni tudjatok. Fontos, hogy azt kapod meg, amit az oldalon láttál, hallottál: tehát a szerző által feltöltött dalszöveget, a zenét vagy a szöveget és a zenét együtt. A komplett szám kidolgozása, hangszerelése, stúdiómunka már a te dolgod lesz! Remélem, most már minden világos, és máris elkezdhetsz válogatni a legújabb dalok között a Csakadal.hu-n!

Belépés Regisztráció